ASUS VivoBook



ASUS logo
Cea mai recentă noutate de la ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri, este ASUS Vivobook, un notebook de generație nouă, cu un aspect elegant de ultrabook. ASUS VivoBook S200 și S400 deschid o nouă serie de portabile cu ecrane de la 11.6” la 14”, dezvoltate în jurul interacțiunii naturale prin interfața tactilă.
Designul exceptional, profilul subțire, displayul touchscreen, setul complet de porturi, difuzoare puternice, durata mare de viață a bateriei plus 32GB spațiu în WebStorage pentru 3 ani sunt principalele atuuri ale lui ASUS Vivobook.

Designul și construcția. Inspirat de Asus Zenbook, cea mai mare parte a lui ASUS VivoBook S200 are un exterior din aliaj de aluminiu, cu finisaj metalic mat. La exterior capacul are o nuanță de gri închis, negru sau de ce nu, roz, cu margini conice, în timp ce interiorul este gri-argintiu. La prima vedere, s-ar părea că întregul notebook este din acest material, însa metalul este prezent numai în partea superioara, în timp ce partea de dedesubt este realizată dintr-un plastic neted și rezistent. Webcamul cu rezolutie HD și microfonul lui ASUS VivoBook S200 sunt situate în partea de sus a ecranului. Pe partea stângă, pe lângă portul de încarcare a bateriei se află portul Ethernet, o mufă HDMI, porturi USB 3.0 și USB 2.0. Pe partea dreapta se găseste un port VGA, un alt port USB 2.0, jack pentru căști / microfon și un cititor de carduri SD. Ascunse vederii sunt două difuzoare puternice situate pe laturile din stânga și din dreapta ale notebookului.

ASUS VivoBook front view


Displayul. Ecranul de 11.6 inch LED cu o rezoluție de 1366 × 768 al lui Vivobook S200 nu este conceput să exceleze în privința unghiurilor de vizualizare, în schimb oferă ceva alte notebook-uri nu au: un display touchscreen. Paginile web sunt mai ușor de derulat cu ajutorul displayului touchscreen care este foarte receptiv și la îndemână, în special când sunt folosite componentele optimizate ale noului Windows 8.
Tastatura și trackpadul. ASUS VivoBook S200 are tastatura din material plastic de bună calitate, de tip chiclet (butoane rotunjite pe margine). Tastatura nu este zgomotoasă, are suficientă elasticitate și este confortabil de utilizat. Tastele sunt uniform distribuite și, initial, pot părea un pic înghesuite pentru cei obișnuiți cu notebook-uri de dimensiuni mai mari. În scurt timp însă, utilizarea devine ușoară, în special pentru că toate butoanele se pot folosi fără a ridica mâinile de pe tastatura. ASUS a prevazut pentru VivoBook S200 un trackpad generos, lăsând suficient spațiu pe ambele părți pentru ca palmele să se odihnească confortabil, de aceea atingerile accidentale ale trackpad-ului sunt foarte rare.

ASUS VivoBook top view


Multimedia. Boxele se număra și ele printre cele mai bune lucruri ale lui ASUS VivoBook S200. Create de SonicMaster, acestea oferă sunete clare și bine definite, cu o puternică senzație 3D. Acest lucru este ceva cu adevărat de apreciat, în special la vizionarea de filme sau videoclipuri, la jocuri, sau pur și simplu pentru a asculta muzică.
Bateria. Durata de viață a bateriei lui ASUS VivoBook S200 este între 3 și 5 ore, în funcție de utilizare. O utilizare normală, ce implică conexiune constantă WiFi la Facebook, navigarea pe internet, jocuri ceva mai puțin pretențioase și tehnoredactare duc la o durată de utilizare a bateriei de peste 4 ore, ceea ce este un lucru foarte îmbucurător.


ASUS VivoBook pink view


În concluzie, ASUS VivoBook S200 este un partener de lucru perfect: are performanțe mai bune decât majoritatea netbookurilor, nu este greu de transportat, nu ocupă mult spațiu datorita grosimii de doar 21.7mm. Nu trebuie uitat nici designul remarcabil care aduce un plus substanțial din punct de vedere estetic.





Specificații tehnice:

Model
ASUS VivoBook S200
ASUS VivoBook S400
Procesor
Intel® Core™ i3
Intel® ULV Pentium® 987
Intel® ULV Celeron® 847
Intel® Core™ i7/i5/i3
Intel® ULV Celeron® 987
Intel® ULV Celeron® 847
Sistem de operare
Windows 8
Windows 8/Windows 8 Pro
Ecran
11.6"16:9 HD (1366 x 768) iluminat cu LED-uri
14"16:9 HD (1366 x 768) iluminat cu LED-uri
Grafică
Integrată
Integrată
Memorie
1333MHz DDR3 până la 4GB
1600MHz DDR3 până la 8GB (onboard 2GB/4GB + 1 DIMM)
Stocare
320GB/500GB, 5400rpm
320GB/500GB 5400rpm + 24GB SSD (cache)
Unitate optică
N/A
N/A
Dimensiuni
30.3cm x 20.0cm x 2.17cm
33.9cm x 23.9cm x 2.1cm
Greutate
1.40Kg (cu bateria polimer de 38W/h)
1.8Kg (cu bateria polimer de 44W/h)

Acest articol a fost scris în cadrul concursului blogwars.ro.

Comentarii

  1. Salut, mersi ptr. vot. Ce nu ti-a placut la articol, sau ce as putea sa imbunatatesc pe viitor ? Mersi :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Casa din vis

Netflix Membership #Giveaway