Casa din Baloți de Paie


Asociația Eco Habitat a luat fiinţă în 2010 şi are la bază un grup de tineri cu specializări în diferite domenii, dar uniți de aceiași misiune, și anume promovarea și aplicarea tehnologiilor sustenabile de construire în România.
Asociația Eco Habitat are ca viziune o lume în care orice om poate avea acces la o locuință ieftină, durabilă și eficientă energetic, construită folosind tehnici sustenabile, cu impact redus asupra sănătății oamenilor și a mediului înconjurător.
În plină câmpie a Bărăganului, în apropiere de Buzău, un grup de tineri entuziaşti  sunt în curs de finalizare a unei case din baloţi de paie. Este vorba de un proiect social ecologic realizat împreună cu Parohia Glodeanu Cârlig.
Familia Petre trăiește în satul Cârligu Mare, comuna Glodeanu Siliştea, județul Buzău. Aceasta este un exemplu tipic pentru familiile sărace din România: agricultură de subzistență, fără apă potabilă, loc de muncă instabil adeseori cu plată în natură, banii câștigați în timpul anului sunt cheltuiți toți pe încălzirea din timpul iernii. Pentru familia Petre acum viața înseamnă o cameră de 4m2.
Asociația Eco Habitat a decis să schimbe viata familiei Petre prin realizarea unui precedent în România sub forma unei case care să demonstreze impactul maxim pe care o asemenea locuință poate să îl aibă în viața oamenilor.
Dacă și tu crezi același lucru și dorești să faci parte din realizarea unei asemenea lumi atunci nu ezita. O contribuție oricât de mică din partea fiecăruia poate conduce la o mare schimbare.
Proiectul poate fi sustinut atât de persoane fizice cât și de persoane juridice prin:

Donații prin SMS sau TELEDON;
Donații online: MobilPay, PayPal;
Donații prin transfer bancar;
Redirecționarea a 20% din impozitul pe profitul trimestrial;
Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit.


Provocare pentru bloggeri: Scrie despre Eco Habitat și proiectul Casa din baloți de Paie, promovează la cât mai multă lume cauza lor, ajută la finalizarea construirii casei prin atragerea de donații si poti caștiga unul dintre cele 30 de premii (Detalii aici).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Casa din vis

Netflix Membership #Giveaway